Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur investerar man i aktier

För att kunna investera i aktier krävs att man har en aktiedepå hos en aktiemäklarfirma där man kan genomföra handel med aktier men man kan även öppna ett VP-konto hos sin bank.

När man investerar i aktier behöver man vara tålmodig, intresserad och ha möjlighet att sätta av tid för sina investeringar. Inom aktiehandel kan det svänga fort och en aktie som var bra värderad en dag kan vara i princip värdelös nästa dag.

Innan man börjar med handel behöver man fundera igenom vilken budget man har för sina köp. Det är alltid en risk med att investera i aktier och även om man oftast inte förlorar hela sitt kapital så kan man förlora en större del av den.

Det är viktigt att man kan sprida riskerna i sina köp och det är rekommenderat att man sätter av åtminstone halva kapitalet till att investera i säkra aktier på lång sikt hos stora och trygga företag där avkastningen inte blir så stor samtidigt som risken att förlora pengar är minimal.

Sedan har man en mindre del att investera i riskaktier, aktier som snabbt kan öka dramatiskt i värde, men det finns även en risk åt andra hållet att den kan minska lika dramatiskt. Det är därför viktigt att man har tid och intresse av att hålla sig ajour med de aktier man köper i riskbolag för att snabbt kunna agera, både för att maximera vinsten alternativt minimera förlusten.

Att följa nyheter och även ta del av tips och råd löpande kring de aktieinnehav man har kan ge tidiga indikationer på vart åt det barkar.

Vill man göra mer säkra investeringar i aktier, dock fortfarande utan garantier, kan man köpa andelar i fonder där det finns personer som hanterar och bevakar aktiemarknaden åt en vilket innebär att man själv inte behöver vara så insatt i aktiehandeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *