Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man biceps

Biceps består av två mindre muskler som sitter på överarmens framsida. Om man tränar övriga delar av överkroppen som bröst och rygg behöver man egentligen inte träna sin biceps enskilt då övningarna för rygg och bröst även tränar upp biceps så att de står i proportion till övrig muskelvolym. Tvärtom kan för hård träning av biceps medföra sämre träning av de andra musklerna då man tröttar ut armarna.

Men om man vill fokusera främst på sin biceps så finns det ett par övningar som är effektiva att använda sig av. Den ena övningen är med skivstång, det innebär att man lägger på vikter på en skivstång och ställer sig på golvet med skivstången hängande i raka armar. Därefter så lyfter man upp skivstången genom att böja armarna upp till axelnivå.

Den andra övningen är med hantlar som fungerar likadant som när man tränar med skivstång med den skillnaden att man tränar en arm i taget. Man växlar mellan att lyfta hanteln i höger arm med att lyfta hanteln i vänster hand.

För att uppnå ett bra resultat så krävs att man låter biceps få jobba ordentligt. Det innebär att man lägger på den vikt som krävs för att ge armarna bra motstånd och att man lyfter vikterna i rask men jämn takt utan att vila mellan. Man bör använda tunga vikter och få repetitioner för att snabbt få större biceps. Öka vikterna vid de olika träningspassen allt eftersom det känns som att armarna inte får anstränga sig tillräckligt för att lyfta hantlarna eller skivstången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *