Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur hittar man billiga flygbiljetter

Hur man hittar billiga flygbiljetter

Att resa med flyg har blivit allt billigare i takt med att industrin har utvecklats och fler lågprisbolag har tillkommit. Till många destinationer behöver man numera inte betala mer än några hundralappar. Men det gäller att hitta rätt i djungeln av flyg och det är inte alltid enkelt att hitta det mest fördelaktiga erbjudanden.

Tidigare har man ofta sagt att det går att hitta bra flyg i sista minuten. Denna marknad har blivit betydligt mindre än tidigare på grund av att bolagen är bättre på att fylla flygplanen och det är inte alltid värt att chansa. Ska du iväg så kan det tvärtemot vara bra att vara ute i god tid och boka flyget och hotell för att få ett bättre pris.

Här kommer några konkreta tips för att få billiga flygbiletter

 • Använd en jämförelsesajt för flygbiljetter
  Idag finns det många jämförelsesajter för flygbiljetter. Dessa sammanställer flygbolag och resebyråers priser och du kan på så sätt få fram den billigaste biljetten. Tänk på att vissa flyg kan ha extremt lång resetid med mellanlandning så innan du bokar är det bra att kolla upp detta. Skyscanner och Booking.com är några av dom största.
 • Boka paketresa
  Genom att boka en paketresa med hotell och flyg i ett kan du spara mycket pengar. Många flygbolag samarbetar med hotell och då kan man få ett betydligt billigare pris när man beställer flygbiljetter och hotell i samma paket.
 • Res från ”udda destinationer”
  Om du reser från mindre flygplatser kan det vara så att de har ett billigare pris med lågprisbolag som trafikerar dessa. Tänk dock på att du måste kalkylera med att ta dig ut till dessa mer avlägset belägna flygplatser vilket kanske gör det hela mindre värt besväret.
 • Var flexibel
  Om du är flexibel när det gäller val av destination kan du få väldigt billiga flygbiljetter eftersom priserna går upp och ner beroende på datum för ut- och hemresa.

  Om du flyger till en större stad går det även att kolla från olika flygplatser, så att du reser till staden till en flygplats men reser hem från en annan. Då måste du dock boka enkelresor och därför göra två olika bokningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *