Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man en biljett hos Skånetrafiken

När du reser med tåg eller buss inom Skåne och till viss del över länsgränserna så måste du köpa en biljett innan du går ombord på tåget eller bussen. Det finns ett antal sätt att köpa en biljett på som du finner nedan.

  • Köp med SMS – Du kan köpa en biljett för lokaltrafiken (Gröna bussar) genom att skicka ett SMS. Du måste dock ha applikationen WyWallet installerad på din telefon för att det ska fungera korrekt.
  • Köp genom automat – Du kan köpa en biljett genom någon av automaterna som finns på tågstationerna.
  • Köp med Jojo-kort – Vanligaste är att köp görs med hjälp av Jojo-kort. Ett Jojo-kort laddas med pengar, antingen vid tågstationerna alternativt på regionalbussarna (Gula bussar) och kan sedan användas för att handla biljetter på alla bussar samt vid biljettautomaterna på tågstationerna.
  • Köp med månadskort – Genom månadskort reser du obegränsat mycket på de sträcka du valt. Det går även att köpa kort som gäller hela Skåne eller specificerat antal zoner.
  • Betala kontant – Det går att betala kontant (Med kortbetalning) på tågstationer samt i de regionala bussarna (Gula bussar). Det går alltså inte att betala kontant när du väl har stigit på tåget eller vill betala på lokalbussarna (Gröna bussar).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.