Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur knyter man en slips

Hur knyter man en slips?

Att lära sig att knyta en slips kräver lite träning och dessutom finns det olika slipsar, dels smala och dels tjocka, vilket innebär att man knyter dessa med olika knutar.

Om man ska använda en slips är det viktigt att den knyts rätt, annars tappar den sitt syfte. Det innebär att en slips aldrig får vara för lång eller för kort. Har man ingen knäppt kavaj utanpå slipsen ser det bra ut om man använder en slipsnål som håller fast slipsen vid skjortan.

  1. Lägg slipsen runt halsen med den tjocka delen på vänstra delen av bröstkorgen och den smala på den högra delen av bröstkorgen. Den tjockare delen ska vara längre ned än den smalare, cirka 10 centimeter.
  2. Ta den tjockare delen och slå den runt den smalare delen, precis nedanför halsen, två gånger och trä den sedan igenom öglan som bildats vid halsen underifrån.
  3. Trä därefter ned den tjockare delen innanför sin egen omsvepning, endast den sista och fortsätt att dra tills slipsen har blivit spänd. Justera därefter knuten vid halsen samtidigt som man fortsätter att dra i den tjockare delen av slipsen.
  4. Om allt är perfekt ska slipens precis nå ned till byxornas kant, inte ovanför eller under. Annars får man prova att göra om knuten på nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *