Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man mandelmassa

Att göra egen mandelmassa är enkelt samtidigt som man vet att det är riktigt mandelmassa man får.  Sedan i början på 2000 talet har man tagit bort kravet att mandelmassan ska innehålla minst 50 % mandel vilket innebär att den mandelmassa man finner i butiken ofta kan innehålla betydligt mindre mängd mandlar och istället har andra typer av kärnor använts för att dryga ut mandelmassan.

För att göra egen mandelmassa behöver man ha en mixer eller en matberedare. Utöver det behöver man följande ingredienser.

  • 200 gr mandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • Mjölk eller grädde

Koka upp vatten i en kastrull och lägg därefter i mandlarna i några minuter i det kokande vatten så att de skållas. Häll sedan över mandlarna på en handduk eller en bricka och låt dessa svalna en stund.

Skala därefter mandlarna och finhacka dessa sedan i en mixer eller i en matberedare. Tillsätt strösocker och florsocker och mixa ihop dessa tre ingredienser så de blir jämnt fördelade. Skvätt därefter ned några droppar mjölk eller grädde i omgångar och mixa tills mandelmassan har fått rätt konsistens.

Förvara mandelmassan väl försluten i plastfolie i kylen så att den inte torkar. Mandelmassan kan förvaras i kyl i upp till ett par månader innan den börjar torka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *