Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lever en kändis

Kändisar lever glamorösa liv, i varje fall om man ska tro omslagen på kvällstidningar. Sanningen är förstås att en kändis liv inte skiljer sig mycket från andras. Om kändisen tjänar bra med pengar så påverkar detta förstås vardagen på så vis att personen får större frihet vad gäller boende och ägodelar. Nu kan man förstås vara rik utan att vara kändis. Det som gör livet annorlunda för personer som känns igen är att de just känns igen.

När vi känner igen en person från TV eller andra mediesammanhang så blir vi naturligt intresserade av personens liv. Det här gör att media bevakar kända personers liv på ett ganska närgånget vis. Det finns även kända människor som frivilligt redogör för sin vardag via bloggar och i tidningars “Hemma Hos” reportage. Att bli igenkänd innebär att man måste leva med tanke på hur man ser ut och hur man uppför sig i alla lägen.

Den kändis som struntar i att alltid vara representativ på allmän plats får snabbt en stämpel som slusk och det här kan ju förstås vara irriterande. Många kända personer har hemlig adress och hemligt telefonnummer eftersom de annars skulle få besök och bli påringda av en massa folk som de inte känner. Kändisens vardag består av alla vanliga vardagsbestyr, med lite pengar så finns det gott om städhjälp och barnpassning, och till detta läggs ett mönster där man hela tiden är medveten om vem som hör och ser det man gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *