Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort svamp i underlivet

 

Både män och kvinnor kan få svamp i underlivet men det drabbar oftare kvinnor än män då cirka 75 % av alla kvinnor får besvär av svamp någon gång under sin livsperiod.

Anledningen till att man får svamp kan vara flera, bland annat är det vanligt att kvinnor får svamp i samband med mens eller när de blir gravida. Man tror även att hormonrubbningar eller stress kan påverka uppkomsten av svamp.

När man drabbas av svamp så brukar det ofta klia och svida i underlivet. Vissa kvinnor kan få flytningar och män en vit beläggning under förhuden.

Svamp är inte farligt, även om det kan vara besvärande, och det går oftast över av sig själv inom loppet av några dagar. Även om det är mycket ovanligt så kan svampen överföras till andra om man har samlag.

Om besvären inte försvinner inom ett par dagar eller om man är mycket besvärad av klådan så kan man köpa svampdödande medel på apoteket som man smörjer in underlivet med. Efter en sådan behandling så brukar svampbesvären försvinna för gott. Om man återkommande får besvär med svamp bör man uppsöka en läkare då det inte är bra att använda svampdödande medel för ofta då man kan bli immun mot medlet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *