Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lång tid tar det för nikotin att lämna kroppen

Trots att det innebär stora risker att röka eller snusa så är det miljontals människor som fortsätter. Den enskilt största anledningen till det fortsatta brukandet och missbrukandet av cigaretter och andra nikotionprodukter beror på det starkt beroendeframkallande ämnet nikotin.

När man börjar röka eller snusa så får man i sig nikotin som kroppen sedan vänjer sig vid. När man sedan tar bort denna försörjning av nikotin vill kroppen ha denna drog igen vilket skapar ett sug som ibland kan vara enormt svårt att motstå.

Merparten av det nikotin som du får i dig genom rökning eller snusning försvinner ganska snabbt och tas om hand om kroppens lever och njurar. Den resterande delen finns i kroppens blodsystem mellan 5-8 timmar efter att du rökt en cigarett. Beroende på hur mycket du röker eller snusar så är också tiden för hur länge nikotinet lagras i kroppen ganska olika.

Om du är en storrökare som röker ungefär ett paket cigaretter om dagen kan nikotinet finnas kvar så länge som 30 dagar efter att du tagit din sista cigarett. För någon som röker lite mindre kan nikotinet försvinna efter bara några få dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *