Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur undviker man hål i tänderna?

tjej undviker hål i tänderna

Att få hål i tänderna är något som drabbar väldigt många och det är alltid lika dyrt, jobbigt och smärtsamt att uppleva detta oavsett tillfälle och ålder.

Men det finns självklart sätt som gör att du kan minimera risken för dig att få hål i tänderna och dessa innebär oftast att du ska vara noggrann och sköta om dina tänder väl. Nedan kommer lite tips om hur du kan undvika att få hål i tänderna genom att sköta om din munhälsa.

  • Borsta tänderna ofta – Genom att borsta tänderna regelbundet kan du undvika att få hål. Det gäller att hålla tänderna rena från smuts och beläggningar och sådant som bryter ner tänderna.
  • Borsta tänderna noggrant – Du måste lägga ner lite tid för att få tänderna fullständigt rena och komma åt på alla tänder i din mun. Slarva inte med tandborstningen!
  • Skölj med flour – Efter att du borstat tänderna kan du förstärka skyddet genom att skölja med flour. Flouret hjälper till att skydda tänderna.
  • Använd tandtråd – Ibland kan det vara svårt att komma åt med tandborsten. Använd då istället tandtråd mellan tänderna så att du får bort alla eventuella matrester och beläggningar mellan tänderna.
  • Ät inte sötsaker – Undvik att äta sötsaker och dricka söta drycker så ofta. Dessa kan bryta ner tänderna och skapa hål i dina tänder på sikt.

Viktigast av allt är att du alltid har en regelbundenhet och alltid tänker på dina tänder och sköter om dessa med tandborste och tandtråd minst 2 gånger om dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *