Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man glasyr

Glasyr kan man använda till att dekorera sina bakverk som tårtor, sockerkakor eller pepparkakor. Man tillreder glasyren utifrån vad den främst ska användas till då den både används för att göra bakverken dekorativa men även för att sätta samman bakverk, som exempelvis pepparkakshus.

Glasyr för pepparkakor och andra bakverk
En vit glasyr för att dekorera sina pepparkakor eller sin sockerkaka får man genom att röra ihop florsocker med några droppar rent vatten. Man rullar sedan ihop en strut av smörpapper och fyller den med glasyren. Klipp därefter av toppen på struten så att det bildas ett litet hål och börja dekorera pepparkakorna eller ditt bakverk med olika mönster eller namn.

Om man vill ha andra färger än vitt kan man tillsätta ett par droppar karamellfärg till glasyren så att den får den färg man önskar.

Ska man ha en glasyr som man kan använda för att ”klistra” ihop pepparkakor, som exempelvis pepparkakshus, behöver man förstärka florsockret med några ytterligare ingredienser.

Ingredienser

2 dl florsocker

½ ägg, bara äggvitan

Några droppar ättika

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet och därefter kan man använda glasyren till att klistra ihop pepparkaksdelar men även för att dekorera pepparkakorna med. Denna glasyr stelnar och blir mycket hårdare än glasyren ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *