Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur räknar man ut valutakurser

Hur räknar man ut valutakurser?

Om du ska resa utomlands kan det vara smart att räkna ut valutakurser innan du reser så att du vet vad du får för dina svenska pengar. En idé kan också vara att vara ute i god tid om du ska växla större belopp så kan du spara en del pengar genom att växla i förväg.

Oftast är det dock smidigast, billigast och säkrast att växla direkt på plats genom att ta ut pengar ur en bankomat i utlandet.

Du kan för det mesta använda Google och söka 100 SEK in Euro, till exempel.

Du också räkna ut valutakurser genom en valutaomvandlare där du först anger det belopp du vill växla ifrån, och sedan det belopp du vill växla till. På valutakurser.com kan du räkna ut valutan på de flesta valutor. Det finns också mer specialiserade sajter som fokuserar på en specifik valuta, t ex Dollar eller Euro där hittar du oftast lite mer info om respektive valuta.

Ett tips innan du reser utomlands är att kontrollera vilka avgifter som är förenade med bankuttag i utlandet. Många banker tar ut en avgift för att du ska ta ut pengar och denna kan variera ganska kraftigt. Ibland kan det vara lönsamt att skaffa en till bank som du använder i utlandet. På så sätt skyddar du dig och samtidigt kan du minimera dina kostnader för uttag i bankomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *