Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man ordning på ekonomin?

Hur får man ordning på ekonomin

Ibland kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop och då kan man behöva vidta några åtgärder för att få ordning på sin ekonomi igen. Nedan följer några tips på hur man får ordning på sin ekonomi.

  1. Dra ned på alla fasta månadskostnader som inte är nödvändiga för att klara den vanliga vardagen. Det kan vara prenumerationer på produkter eller tjänster, kabel-tv eller liknande utgifter som man kan klara sig utan tills dess att man fått ordning på ekonomin.
  2. Börja storhandla en gång per vecka istället för att småhandla varje dag. Köp storpack av kött och andra produkter och frys in.
  3. Genom att ställa bilen och köpa ett månadskort för lokaltrafik så kan man spara in en hel del pengar varje månad.
  4. Försök att bara använda 80 % av inkomsterna för att klara av ekonomin varje månad. De övriga 20 % lägger man undan som en buffert för att använda i slutet på månaden, om det behövs. I annat fall så fortsätter man bygga upp bufferten nästkommande månad.
  5. När ekonomin inte räcker till behöver man göra vissa uppoffringar när det gäller nöjen. Istället för att gå ut eller spendera pengar på nöjen varje månad så gör man det varannan månad. Försök att hitta på något trevligt hemma istället som videokväll eller varför inte bjuda hem några vänner att spela spel.
  6. Precis som man försöker göra sig av med alla onödiga utgifter varje månad kan man även göra sig av med alla onödiga saker som man inte har nytta av. Sälj elektronik och prylar som man ligger och tar plats i hemmet eller i garaget. Det kan ge en hel del intäkter som kan vara bra att ha för att få ordning på sin ekonomi igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *