Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur försäkrar man båten

Hur försäkrar man båten

Många svenska försäkringsbolag har det som kallas för båtförsäkring. Det man måste tänka på då man vill veta hur man försäkrar båten är att det egentligen inte handlar om en enkel försäkring.

Det här beror på att båten kräver flera olika slags försäkringar som man sedan kan samla in en försäkring som man då kallar för båtförsäkring. Ju fler punkter man tar med, desto mer täcker försäkringen.

Anledningen till att varje försäkring för båt inte ser likadan ut beror förstås på att olika båtägare har olika behov.

Det man kan tänkas vilja försäkra sig för är olyckor till sjöss, stöld av båt eller inredning samt motor, olyckor eller skador som uppstår då man sjösätter eller tar båten ur sjön, skydd för båten då den förvaras i båthall under vintern, och så vidare.

Det finns alltså en massa olika bitar som kan ingå eller tas bort från försäkringen och det här är saker som kommer att påverka försäkringens pris.

När man vänder sig till ett försäkringsbolag för att försäkra sin båt så måste man noggrant kontrollera vad som kommer att ingå i det som de har att erbjuda. Med denna kunskap så kan man jämföra olika båtförsäkringar för att sedan välja den försäkring som ger högsta skydd till lägsta pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *