Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur tvättar man fönster

Ett fönster drar åt sig massor av smuts och fett som man inte enkelt ser med blotta ögat förrän det har blivit ordentligt nedsmutsat. Därför bör man tvätta sina fönster med jämna mellanrum, även om de inte ser smutsiga ut. Man kan tvätta sina fönster året om men man bör undvika att tvätta fönster när det är minusgrader ute. Behöver man ändå tvätta fönster i minusgrader kan man tillsätta lite spolarvätska i vattnen så att det inte fryser.

När man tvättar fönster så finns det olika fönsterputsmedel man kan välja mellan, dessa medel fungerar bra men man kan även använda sig av diskmedel, vilket är att rekommendera. För att eftertorka bör man använda sig av en gummiraka och en torr trasa.

Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt diskmedel. Tvätta därefter fönstret med hjälp av en svamp som man med cirkelrörelser gnuggar hela fönstrets yta med. Ta sedan en gummiraka och dra av allt vatten från fönstret genom att börja högst upp och dra nedåt med jämna drag så att det inte blir ränder. Eftertorka sedan kanter och fönsterlister med en torr trasa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.