Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man större lår

Låren är benens största muskler och är tyvärr en muskel som många glömmer bort då man främst fokuserar på överkroppen först, då dessa muskler syns bäst. En annan orsak till att man inte tränar lårmusklerna är att man blir slut i benen och därmed inte orkar med att träna andra delar av kroppen. Detta löser man bäst genom att antingen träna benmusklerna separat på separata dagar eller att avsluta träningen med att träna benmusklerna.

Det finns ett flertal övningar som tränar upp låren. Knäböj aktiverar delar av låren men även andra benmuskler. För att träna knäböj använder man en skivstång som man sätter på axeln, med händerna brett isär på stången. Därefter böjer man på knäna så att låren går längs med golvet och lyfter sedan upp hela kroppen med hjälp av benen i ett ryck.

En annan bra övning för låren är utfall och den övningen kan man göra vart som helst då man bara använder sig av kroppen. Man ställer sig på golvet med fötterna isär, längs med höfterna. Därefter tar man ett långt kliv framåt med det ena benet, håller in magen och böjer därefter båda knäna i 90 graders vinkel och lyfter sedan upp kroppen med det främre benet. Efter att man har repeterar övningen så byter man ben.

På gymmet finns en hel del maskiner man kan använda för att träna upp låren som bland annat benpress. Här sitter man på en bänk, med benen böjda. Därefter pressar man ut en platta med vikter med fötterna tills benen blir raka. Då benmusklerna är några av kroppens starkaste muskler kan man använda tunga vikter när man utför benpress.

En annan maskin för benen är lårcurl och på denna maskin så ligger man på mage och har fötterna under ett stöd där man har placerat vikter. Sedan så böjer man benen upp mot taket. Denna övning träningar baksidan av låren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.