Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur man utformar sin trädgård

blåregn som växter över vatten

Innan vi utformar någon trädgård är vårt första och främsta bekymmer att fördela lämpligt utrymme i trädgården. Tillsammans med fördelningen av utrymmet är det också viktigt att definiera varje utrymme för specifik funktion när vi definierar utrymme för olika funktioner i våra hem.

Detta är ett mycket viktigt steg i att organisera din trädgård. Att använda utrymme till sin maximala potential är ett drag av god trädgård. Du måste använda alla saker som tillgängligt solljus, skydd mot vinden och andra viktiga faktorer.

Genom att ordna växter i olika former och storlekar kan du hjälpa dig att designa din trädgård. Men att trimma olika växter i olika former, ordna spaljéer och pergolor för att stödja växterna eller låta växterna växa vilda kan vara en fantastisk upplevelse.

Ett annat sätt att designa din trädgård är landskapsarkitektur. Om du har någon lutningsdel i området kan du använda den maximalt genom terracing. Beläggning är ett bra sätt att designa trädgården. För att ge en viss karaktär till din trädgårdsplats kan du använda formella former, spiral.

Genom att definiera och designa cirkulationsvägarna kan du ge en struktur till din trädgård. Vad du behöver göra är att använda utrymmet med precision. Det betyder inte att lägga för stor vikt vid det ena området och ignorera det andra.

En fullständig harmoni behövs mellan alla områden i trädgården för att ge i din trädgård.

Om du har en liten trädgård måste du planera en struktur som kan ge dig maximalt av det tillgängliga utrymmet.

För litet utrymme är det bättre att använda små eller miniatyrversioner av växten för att ha maximalt från det begränsade utrymmet. Att använda liten beläggning och ljus kan förbättra utseendet på trädgården drastiskt.

Att plantera färggranna växter/blommor eller vitkalka de omgivna väggarna kan på något sätt få dig att känna utrymmet i en trädgård.

I liten trädgård är det svårt att odla träd, men det finns alternativa sätt att övervinna denna fråga. Du kan använda trellis eller pergola med växterna som kan klättra upp till dem som clematis eller löparbönor. Du kan också odla träd som du kan träna att sprida sig platt mot väggen som en spaljé.

De växter som vanligtvis växer på sidan av ett hus kan tjäna olika funktioner. De lägger bara till trädgårdens struktur utan de håller också husets ytterväggar säkra från regnet.

De avleder regnvattnet och fungerar som isolering. Minska risken för frost inuti huset. De ger ett färgstarkt utseende till dina fasader och viktigast av allt använder fåglar dem som sina livsmiljöer. De resulterar också i att ge frisk luft.

Ett stort antal sådana växter finns som kan användas för detta ändamål. Det är bättre att plantera vintergröna. De ger skyddet under hela året.

Murgröna, blåregn och många andra sådana växter finns tillgängliga som du kan växa på sidorna av dina väggar och med perfekt kontroll och korrekt trimning kan du enkelt få önskat resultat. Till exempel Blåregn kan växta till varierande höjder. Du kan använda dem för att täcka ytterväggarna.

Container trädgårdsarbete är en gynnsam förgångna tid för dem som inte har ett ordentligt trädgårdsutrymme. Den vanligaste formen av containerodling är fönsterlådor. Fönsterrutor kan användas var som helst men oftast används de vid fönster.

Du kan enkelt flytta dem enligt säsongen från en plats till en annan, om de inte är för tunga. Fönsterrutor kan vara av olika typer. Du kan till och med hänga några fönsterlådor med taket eller på väggen.

Behållare eller fönsterlådor kan användas för olika växter. Du kan använda dem för grönsaker eller miniatyrversioner av fruktbuskar. Det finns andra former av behållare som också finns förutom fönsterlådorna.

Dessa är stora hamnar, torvfria odlingspåsar, jordgubbsfat och så vidare. Du kan använda dem på balkong, bakgård eller på fönsterbrädor för att lägga till blommig skönhet till dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *