Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur är det möjligt att få lån med betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning?

Idag finns det fina möjligheter för dig som vill låna pengar. Du kan ta ett snabblån med mobilen för att laga bilen eller resa söderut i sista minuten. Du kan ta ett topplån för att vinna kampen om bostaden som alla drömmer om. Du kan få lån trots att din vanliga bank säger nej för att du har en prick hos Kronofogden. Men hur kan det vara möjligt att få lån med betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning är en möjlighet

Det finns gott om långivare som godkänner lån då du har betalningsanmärkning. Du kan låna med låg kreditvärdighet helt enkelt för att den inte måste vara synonym med dålig återbetalningsförmåga. Moderna kreditgivare jobbar med nya system för att avgöra vem som kommer att klara av ett lån.

I Sverige toppar vi listan för låntagare i Europa och det finns en vana av att låna allt från mindre summor till stora bolån. Det stora intresset för att låna pengar är också en orsak till att vi har fått så många olika typer av lån och kreditgivare. Det är inte bara de stora bankerna som kan hjälpa dig med ett privatlån.

Betalningsanmärkningen och din ekonomi

Något som är viktigt att beakta är att en betalningsanmärkning inte nödvändigtvis är synonym med sämre ekonomi. Om du har fått en anmärkning hos Kronofogden på grund av slarv så kommer detta att synas i fem års tid.

Under den tiden kan du ju ha fått löneförhöjning på löneförhöjning. Din ekonomi har aldrig varit starkare men trots detta finns det alltså banker som inte vill låna ut pengar till dig. Om du ser frågan ur detta ljus så inser du att det inte alls är konstigt att du kan få lån med betalningsanmärkning.

Din kreditvärdighet sänks av denna prick men det betyder ju inte att din återbetalningsförmåga gör samma sak. Det är precis så som kreditgivare som ger privatlån med betalningsanmärkning tänker. Därmed är det möjligt att få lånet med anmärkningen med i din kreditupplysning.

På samma sätt kan kreditgivaren låta bli att se många förfrågningar om krediter som ett tecken om sämre ekonomi. Det kan ju finnas anledningar till att flera kreditupplysningar har gjorts om dig. Om dessa registreras med UC så kommer de att synas i kommande utdrag som görs för att undersöka din kreditvärdighet.

Dyrare lån är kreditgivarens säkerhet

Nu är det inte så enkelt att kreditgivare tänker positivt och ger dig lån för att du har en stadig inkomst. De säkrar den här typen av lån med höga avgifter och räntor. Det kan bli väldigt dyrt. Detta är också en anledning till varför den här typen av lån har kritiserats starkt.
Experter menar att de är vägen in i en skuldfälla.

Den som inte kan räkna ut moms eller procent kanske inte heller kan förstå vad ett lån faktiskt kostar. Det hela kan verka som en dans på rosor när det blir så enkelt att låna pengar snabbt trots tecken om sämre ekonomi.

Men låt oss säga att det faktiskt var ett misstag som ledde till din betalningsanmärkning och att du i övrigt inte har några problem med din ekonomi. Då är det ju väldigt bra att det finns företag som har överseende med detta och som mot en större kostnad är villiga att ta emot dig som ny kund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *