Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur investerar man i fonder

Hur investerar man i fonder

Att investera i fonder är mindre riskfyllt än att investera i aktier. Man kan även investera i fonder genom att fondspara vilket innebär att man sätter in en viss summa varje månad till sitt fondsparande.

Enklast är att kontakta sin bank och be om hjälp med sitt fondsparande, då kan man även göra automatiska överföringar från sitt lönekonto till sitt fondsparande varje månad.

Det finns lite olika fonder man kan investera i och riskerna skiljer sig aningen mellan dessa men generellt när det gäller sparande i fonder så ska man ha is i magen och se investeringen som ett sparande över flera år vilket innebär att kapitalet kan både minska och öka under den tiden.

De fonder man investerar i hanterar stora volymer när det gäller aktier men även räntebärande papper. Det finns fonder som specialiserat sig på tillväxtmarknader eller på olika länder. Det finns även fonder som blandar riskaktier med säkra aktier eller så kallade räntefonder som spekulerar i räntor.

Oavsett vilken fond man väljer så behöver man själv inte tänka så mycket på administrationen av sitt innehav utan detta sköts av banken eller de fondbolag som ansvarar för fonden och som har till uppgift att bäst förvalta kundernas pengar.

Varje månad eller en gång per år, beroende på val av fond, får man kontoutdrag där man kan se värdet på sitt innehav och även vilken avkastning som fonden har gett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *