Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur ändrar man lösenord på routern?

Hur ändrar man lösenord på routern

Innan man beger sig in på att försöka ändra lösenord till routern så måste man vara medveten om att det finns två olika lösenord. Dels så finns det ett lösenord till själva routern så att du kan logga in i routern och ändra inställningar.

Dels så finns det ett lösenord till nätverket, alltså för att ansluta sin dator till routern och Internet. Att ändra dessa lösenord innebär i stort sett samma process.

En router är oftast förkonfigurerad med ett enkelt lösenord som till exempel “0000” eller “admin” och detta är inga lämpliga lösenord med tanke på säkerheten kring din router. Du bör även ändra lösenordet till nätverket (nätverksnyckeln).

För att ändra lösenordet till ditt nätverk (Nätverksnyckel) så måste du:

  1. Först och främst logga in på din router genom att skriv in routerns IP i webbläsaren, exempelvis 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.2.1
  2. När du har loggat in på routern måste du leta upp inställningen för lösenord
  3. Denna inställning finns oftast under trådlös (wireless) -> Säkerhet (Security) ->Nätverksnyckeln (Authorization Key)

För att ändra lösenordet till din router så måste du:

  1. Först och främst logga in på din router genom att skriv in routerns IP i webbläsaren, exempelvis 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.2.1.
  2. När du har loggat in på routern måste du leta upp inställningen för lösenord på routern
  3. Denna inställning finns oftast under inställningar (management) -> Åtkomstkontroll (Accesscontrol) -> Lösenord (Password)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *