Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man barn

Hur gör man barn?

En kvinna kan bli gravid cirka 10-12 dygn per år. En gång varje månad, cirka 12-14 dagar efter varje mensperiod, har fertila kvinnor ägglossning.

Ägglossning innebär att ett ägg lämnar livmodern och under 24 timmar är ägget mottagligt för att befruktas med spermier.

En mans spermier har en livstid på cirka 48 timmar vilket innebär att man kan göra barn genom att man har samlag i samband med en kvinnas ägglossning.

Då spermierna lever i 48 timmar och ägget är mottagligt för befruktning under 24 timmar finns det tre dagar varje månad som ett samlag kan leda till att kvinnan blir gravid, dagen före ägglossningen, samma dag som ägglossningen och dagen efter ägglossningen.

Att exakt räkna ut vilken dag som kvinnan har ägglossning är inte alltid helt enkelt. Man kan säga på ett ungefär med en felmarginal på +/- 1 dag när ägglossningen ska infalla men upp till två gånger per år så uteblir de flesta kvinnors ägglossning helt.

När en kvinna har ägglossning stiger hennes temperatur med en halv till en grad vilket innebär att kvinnan i samband med ägglossningen kan känna sig varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *