Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man ett jobb

Det är inte alltid enkelt att få ett jobb om man saknar de rätta kontakterna eller har en gedigen utbildning och arbetserfarenheter för det jobb man söker. Jobb kan man söka hos arbetsförmedlingen eller leta efter jobbannonser i tidningarna men det finns även några andra och ofta bättre ställen att söka arbeten på, om man är lite framåt.

Skicka ut en förfrågan till alla vänner och bekanta, kanske någon vet något om lediga platser eller känner någon annan som vet. Att använda sig av sitt kontaktnät kan ge både möjlighet att hitta lediga jobb men även en referens man kan hänvisa till när man söker jobbet.

Ett annat sätt att hitta jobb är att söka runt på Internet. Dels så annonserar många företag på sina egna hemsidor när de söker personal men man kan även leta upp de företag där man skulle vilja jobba och skicka in en intresseanmälan. Man skickar ett e-postmeddelande till företaget där man presenterar sig själv och anmäler intresse för att arbeta på företaget. Då är chanserna stora att när det är dags för företaget att söka personal så finns möjligheten att de söker upp de som har visat intresse först innan de annonser vilket innebär att konkurrensen till jobbet är minimal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *