Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man en begagnad bil?

Begagnad röd bil.

Ibland uppstår behovet av en bil. Kanske man behöver ersätta en annan bil eller köpa sin första bil. Att köpa en bil begagnat kan bli en bra affär, många bilar är väldigt prisvärda med tanke på det innehåll man får när man köper vissa märken.

Det finns dock ett flertal saker man behöver tänka på när man köper en begagnad bil så att man inte får problem eller blir lurad. Nedan ger vi några råd att tänka på när man köper en begagnad bil.

När man köper en begagnad bil

  • Köp aldrig en bil osedd och betala aldrig i förskott. Man kan förstås säga att man vill köpa bilen men därifrån till att betala i förskott är riskabelt. Vänta med att betala till dess att du träffat ägaren och sett bilen.
  • När man pratar med ägaren på telefon kan man be om bilens registreringsnummer. Kontrollera med Transportstyrelsen vem som är ägare till bilen, att bilen inte har körförbud eller är obesiktigad. Om bilen exempelvis är stulen eller importerad så får man den informationen från Transportstyrelsen.
  • När man träffar ägaren och kontrollerar bilen är det bra om man har någon som är kunnig på bilar med sig, om man inte är det själv. Man bör göra en snabb översikt så att bilen inte har rosthål, att motorn är i någorlunda bra skick och att fjädrar och däck inte är slitna. Det är egentligen inget som hindrar en från att köpa bilen men det är sådant som kommer leda till kostnader direkt efter att man har köpt bilen
  • Be om all dokumentation på bilen. Gå igenom besiktningsprotokollet, kontrollera att skatten är betald och att ägaren har registreringsbevisen för bilen
  • Provkör bilen
  • Skriv på ägarbytespapperna och begär ett kvitto för betalningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *