Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort påsar under ögonen

Hur får jag bort påsar under ögonen?

Att man får påsar under ögonen kan bero på flera olika saker och det är förstås nödvändigt att veta vad orsaken är för att bäst kunna motverka påsar under ögonen.

En vanlig orsak till att man får påsar under ögonen är sömnbrist. Genom att återta den sömn man har missat kan man på så sätt få bort påsarna under ögonen. Man kan dock lida av sömnbrist trots att man inte vet om det.

Exempelvis kan personer som gnisslar tänder eller som sover oroligt lida av sömnbrist, även om de tror att de sovit gott hela natten.

En annan orsak till påsar under ögonen kan vara vätskebrist. Att dricka mycket vatten varje dag kan underlätta för påsarna att försvinna.

Det finns vissa sjukdomar som kan orsaka påsar under ögonen, lider man av någon speciell sjukdom kan man rådgöra med en läkare om detta även påverkar att man får påsar under ögonen.

Slutligen så påverkar åldern att man får påsar under ögonen. Påsarna under ögonen innehåller vätska och när man åldras så blir huden i ansiktet, och då ofta runt ögonen, slapp och kan ge påsar under ögonen.

Det finns flera olika metoder att lindra påsar under ögonen. Bland annat genom att lägga något kallt över ögonen, exempelvis kall gurka. Detta tar inte bort påsarna men de kan minska dessa så att de inte blir så påtagliga.

För att permanent ta bort påsar under ögonen krävs behandling, antingen genom att man sprutar in ett ämne som Resylane eller Botox under ögonen eller genomgår en ansiktsbehandling med laser eller kirurgiska ingrepp där man slätar ut huden.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *