Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man vitare tänder

Hur man får vitare tänder.

Tänder missfärgas med åren och vissa saker som rökning, kaffe och rödvin påskyndar missfärgningar och ger gulaktiga tänder. Det finns olika metoder för att få vita tänder dock ger ingen av metoderna permanent vita tänder utan de kommer att fortsätta att påverkas av det man äter och även om man röker eller snusar.

Det går att bleka sina tänder hemma med något av de kit som går att köpa för hemmabruk, priset för en behandling ligger på mellan 300 – 900 kronor. Dessa kit innehåller blekmedel, tandskena och instruktioner för hur man bleker tänderna.

En behandling hemma tar cirka 2-4 veckor och resultatet brukar bli fullgott, beroende på hur missfärgade tänder man har. Behandlingen behöver återupprepas varje år för att man ska behålla sina vita tänder.

Hos tandläkaren finns det laserbehandling som innebär att man kan få vita tänder på en eller två behandlingar. Behandlingen fungerar så att de penslar på ett blekmedel på tänderna som de sedan värmer upp under 1-2 timmar med laser. Dessa behandlingar brukar kosta runt 3000 till 4 000 kronor.


När det kommer till att få tillbaka sina vita tänder finns det olika alternativ att utföra denna procedur på. Det finns de billigare alternativen som går att göra på egen hand.

Då är det någon av de många produkter för tandblekning som det syftas på. Dessa produkter kan idag enkelt hittas via internet och beställas online från någon av de olika återförsäljare som finns.

För att hitta dessa produkter för tandblekning är det bara att söka efter “tandblekningsprodukter”, eller också går det bra att hitta de bästa priserna på dessa produkter här. Idag är det inte längre dyrt att bleka sina tänder på egen hand. Dessa produkter går att hitta i prisklasser från 249 kronor upp till 899 kronor.

Naturligtvis finns det även dyrare produkter för de som vill få tillbaka sitt leende, men det finns absolut inget som säger att de garanterat kommer att ge ett bättre resultat.

Professionella tandblekningsmetoder i den dyrare prisklassen

Det andra alternativet för tandblekning som måste göras på en av de många kliniker som finns för att ge dig tillbaka dina vita tänder. Varför inte göra som många kändisar i Hollywood? Där verkar idag alla stå på rad för att få en professionell tandblekning med laserteknik.

Javisst, här är det laserteknik som gäller och då kommer den lite store plånboken upp. Kändisar som gjort laserbehandlingar för att få vita tänder finns det många av. Bland dessa kan nämnas välkända namn som Victoria och David Beckham, Tom Cruise, Celine Dion och Nicholas Cage för att bara nämna några.

Många säger att laserteknik, vid tandblekning, är det enda som är säkert för att inte riskera att skada tändernas viktiga emalj som skyddar mot angrepp och nedbrytning av dina tänder.

Ljusskygga utländska företag säljer förbjudna produkter för tandblekning

Är det så att du väljer det billigare alternativet när det gäller att få tillbaka dina vita tänder i form av någon tandblekningsprodukt, tänk då på att kontrollera produkten du köper. Oftast kan du vara säker på att den produkt du köper via nätet är godkänd, om du tidigare kanske sett att den säljs hos den tandläkare du använder.

I övrigt finns det en märkning inom EU som kallas för CE-märkning, vilket gör det lätt för dig att finna en produkt som inte skadar dina tänder. Att använda en produkt för tandblekning som inte är godkänd för försäljning inom EU kan leda till att dina tänder tar mer skada istället för att nå syftet med att ge dig tillbaka ditt vita leende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *