Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man vitare tänder

Tänder missfärgas med åren och vissa saker som rökning, kaffe och rödvin påskyndar missfärgningar och ger gulaktiga tänder. Det finns olika metoder för att få vita tänder dock ger ingen av metoderna permanent vita tänder utan de kommer att fortsätta att påverkas av det man äter och även om man röker eller snusar.

Det går att bleka sina tänder hemma med något av de kit som går att köpa för hemmabruk, priset för en behandling ligger på mellan 300 – 900 kronor. Dessa kit innehåller blekmedel, tandskena och instruktioner för hur man bleker tänderna. En behandling hemma tar cirka 2-4 veckor och resultatet brukar bli fullgott, beroende på hur missfärgade tänder man har. Behandlingen behöver återupprepas varje år för att man ska behålla sina vita tänder.

Hos tandläkaren finns det laserbehandling som innebär att man kan få vita tänder på en eller två behandlingar. Behandlingen fungerar så att de penslar på ett blekmedel på tänderna som de sedan värmer upp under 1-2 timmar med laser. Dessa behandlingar brukar kosta runt 3000 till 4 000 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *