Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man ett CV

När man söker ett arbete är det viktigt att man dokumenterar de kunskaper och erfarenheter man har tillsammans med de egenskaper och den personlighet som man själv besitter. Ett CV ska innehålla tillräckligt med information så att det ska kunna utgöra ett bra underlag för en arbetsgivare att bedöma om man har rätt kvalifikationer och förutsättningar för det arbete man söker.

När man skriver en CV bör man tänka på några saker som bland annat att man skriver i positiv anda utan att ljuga eller förvanska informationen samtidigt som man bör undanhålla negativa saker och händelser som man vet inte kommer att kunna kontrolleras.

  1. Presentera dig själv där du beskriver dina intressen, familjesituation, dina positiva egenskaper och din allmänna syn på livet. Det är bra att ett fotografi bifogas presentationen.
  2. Skriv en lista över de utbildningar och de skolar du har gått i. Bifoga kopior på betyg eller intyg som styrker din lista.
  3. Skriv en lista över tidigare arbeten och vilka erfarenheter dessa har gett dig. Uteslut arbeten där det inte har fungerat eller där du har blivit uppsagd på grund av egen skötsel.
  4. Har du goda vitsord från något tidigare arbete så bifoga intyg. Bifoga även namn och telefonnummer på referenspersoner, om sådana finns. Glöm inte att fråga först.
  5. Är du engagerad inom någon förening eller sportklubb är det bra meriter att nämna. Har du även något förtroendeuppdrag så bifoga namn och telefonnummer på referenser.
  6. Skriv en kort text där du beskriver varför du skulle passa bäst för tjänsten och på vilket sätt du skulle kunna växa med uppgiften och ta till dig de erfarenheter som tjänsten ger.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.