Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur rollar man en vägg

Att rolla en vägg brukar gå snabbt och går vanligtvis ganska smidigt, dock behöver man tänka på några saker så att man inte får torkade rinningar i väggen, kanter eller fula drag.

Innan man rollar en vägg behöver den förbehandlas vilket innebär att man tar bort allt löst sittande på väggen som tapetskarvar, lös gammal färg eller smuts. För bästa resultat bör man först slipa väggen med sandpapper så man får bort alla skarvar. Därefter gör man rent med målarsoda och om det behövs så spacklar man igen håligheter eller skarvar så att de blir jämna och fina.

Därefter så målar man hörnen, vid taket och vid golvet med en pensel så att man får fina avslut där rollen inte kommer åt, ta en väggsida i taget. Rolla därefter väggen, innan hörnen med mera som man har målat hinner torka för annars uppstår lätt färgskarvar.

När man rollar så börjar man nedifrån och går upp med ett heltäckande lager färg, man ska aldrig rolla sida till sida då det lätt uppstår rollerdrag i väggen. Väggen ska alltid målas två gånger, andra gången man rollar väggen så gör man på samma sätt som vid första rollningen, men när man är klar så efterdrar man med rollern uppifrån och ned, så man får bort alla rinningar.

Tänk på att färgen ska torka helt innan man rollar väggen andra gången.

One Comment

  1. Har precis grundmålat i vardagsrummet.. och min flickvän målade runtom längs med taket med en roller. Det har nu blivit en färgkant då det har hunnit att torka. Det är direkt på spackel och ska på två lager färg till. Detta är ca en decimeter nedanför taket. Något tips på vad man kan göra ? Går det bra att jämna till med lite sandpapper?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *