Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man ett visum till Dubai

Hur får man ett visum till Dubai

Dubai är ett fantastiskt resmål där man finner massor av upplevelser. Dubai är en shoppingstad och här kan man finna i princip allt man kan önska sig. Juveler, märkeskläder och de senaste tekniska produkterna till lite lägre priser än vad vi är vana vid hemma. Det finns även ett bra nöjesutbud i Dubai men alkohol är dock förbjudet på alla platser förutom i hotellbarerna.

I Dubai finns det många vackra badstränder och massor av turistattraktioner. Dubai är dock varmt, riktigt varmt under sommarperioden, så bästa tiden att resa till Dubai är mellan oktober fram till mars.

Så får man visum till Dubai

  • Alla svenska medborgare med svenskt pass får 30 dagars visum när de anländer till Dubai. Det går att stanna upp till 10 dagar efter att visumet gått ut utan att få böter men efter 10 dagar så får man betala en startavgift på cirka 165 och därefter 165 kronor för varje dag man har stannat över sitt visum.
  • Om man vill stanna längre än 30 dagar så kan man mot en kostnad förlänga sitt visum med ytterligare 30 dagar på plats. Totalt kan man stanna i 60 dagar med denna form av visum innan man måste lämna landet.
  • Planerar man att stanna i Dubai i över 60 dagar måste man ansöka om ett visum på ambassaden i Sverige.
  • Passet måste vara giltigt i minst 180 dagar efter inresedagen till Dubai. Dubai accepterar inte heller provisoriska pass. Om man har mindre än 180 dagar kvar på sitt pass eller reser på provisoriskt pass kommer man direkt bli avvisad efter att man har landat.

Viktigt att tänka på

  • Personer som reser på israeliska pass får inte komma in i Dubai.
  • Om man inte har ett svenskt pass kan det finnas krav på att man måste ha en inbjudan och en sponsor i Dubai för att få visum till Dubai.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *