Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man en bil

Man kan köpa bil på många sätt, dels finns ett stort urval av bilar på andrahandsmarknaden men även ett stort utbud av bilförsäljare som säljer nya bilar.

Om man köper en bil i andra hand hittar man annonser i dagstidningar eller på någon annonssida som exempelvis blocket.se. Här annonserar både privatpersoner och företagare ut begagnade bilar. Här varierar både utrustning och pris stort och ibland kan man hitta riktigt fina exemplar till ett bra pris.

När man köper en begagnad bil bör man dock vara försiktig och man ska aldrig lägga handpenning eller betala bilen innan man har sett den och även kontrollerat ägaruppgifterna. Innan man beslutar sig för köpet bör man även gå igenom bilen så att den inte har dolda fel och brister som inte syns vid en yttre granskning. Att besiktningsprotokoll finns ska vara en självklarhet och dessa ger även en vink om bilens tidigare fel men även att mätarställningen i bilen stämmer.

Hos en bilförsäljare kan man köpa nya bilar och dessa omfattas av årslånga garantier och åtaganden som kan vara en trygghet när man investerar mycket pengar i en bil. Man kan som privatperson köpa en bil på avbetalning eller genom privatleasing. Ofta kan man även byta in sin gamla bil vilket innebär att man får den nya bilen till ett reducerat pris, ofta bättre än om man säljer bilen privat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *