Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man en bok

Att skriva en bok är ett stort projekt och tar en lång tid att genomföra, minst några månader och som längst en hel livstid. Därför bör man vara så pass förberedd innan man sätter sig och skriver sin bok så att man har en färdig struktur över hur boken ska utformas, vad den ska handla om och vilka personer som ska agera i boken.

När man väl har funderat igenom bokens struktur, handling och innehåll så behöver man sätta av tid för att skriva. Det kommer krävas många hundra timmars skrivande innan man har ett första utkast färdigt. Därför underlättar det om man kan planera in tid att skriva, kanske ett par timmar varje kväll eller på helgerna.

Det är viktigt att man kan skriva en fängslande berättelse som gör att läsarna orkar läsa ut hela boken. Det krävs en bra handling, bra nyckelpersoner i boken som läsarna kan identifiera sig med och det krävs någon form av en röd tråd genom hela berättelsen så att man håller ihop historien.

Har man möjlighet att besöka de platser man skriver om eller uppleva de händelser som finns i boken så att man kan ge en verklig upplevelse kring dessa så förstärker detta bokens innehåll.

Tålamod, disciplin och fantasi i kombination med ett bra sätt att förmedla information och uttrycka sig är bra egenskaper för att lyckas skriva en bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *