Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur ökar man konverteringen med Adwords

Hur ökar man konverteringen med Adwords

Att använda Adwords för att driva trafik från Google och dess innehållsnätverk är ett populärt alternativ när det kommer till annonsering på nätet. Det är emellertid inte alltid lika enkelt att konvertera besökarflödet till kunder. Ibland kanske du blir konfunderat över varför du får besökare men det är en sån liten andel av dessa som faktiskt genomför ett köp? Det finns inte allmängiltigt svar men det finns några saker du kan titta vidare på för att öka din konvertering.

 1. Annonstexter
  Kontrollera att annonstexterna du skriver är väl genomarbetade och innehåller det nyckelord som är relaterade till sökordet du köper. Relationen från sökordet får inte ligga långt borta då du minskar möjligheten för klick och samtidigt gör att användaren till sinnet är långt ifrån landningssidans innehåll. En dålig annonstext minskar således inte bara klicken utan även de klick du får kommer vara av låg kvalitet. Använd förutom dina sökord även väl valda meningar som beskriver varför kunden ska besöka er, vad är det unika i det ni säljer till skillnad från övriga annonser i sökmotorresultatet?
 2. Landningssidor
  Landningssidor är A och O för att öka konverteringen. Annonserna får inte ligga långt ifrån landningssidan när det gäller relationen och du måste därför sannolikt skapa unika landningssidor för dina kampanjer för att anpassa dessa. Besökaren som kommer från klicket ska direkt finna det denne letar efter utan att behöva navigera eller leta bland irrelevanta produkter.
 3. Brett – Inte alltid bäst
  Att få många klick kan vara frestande men om kvaliten på besökarna som kommer från annonsklicken är låg gör dessa mindre nytta för din konvertering. För att få ut så mycket som möjligt från dina Adwords-kampanjer måste relationen mellan annonsen och den utvalda produkten eller tjänsten vara hög. Att sälja fiskeutrustning och annonsera för fiskar eller fiske kan säkert ge dig många besökare och klick men kommer sannolikt ge en sämre konverteringsgrad än fiskespö för djuphavsfiske. Problemetiken med generella sökord med stor söktrafik är att dessa ofta måste länkas högt upp webbplatsheirarkin och det blir därför svårt att fånga besökaren på ett så brett sökord.
 4. Högst upp i sökresultatet betyder inte bäst konvertering
  Självklart är det inte alla som vill ha högsta möjliga konvertering utan satsar mer på synlighet och då är det naturligt att betala dyrt för att ligga högst upp. Är man däremot ute efter ren konvertering kan det vara värt att ha i åtanke att högst upp i sökmotorresultatet inte alltid betyder bäst resulatet. Studier har visat att de som ligger längre ner i sökmotorresultatet har en högre konvertering, men en lägre andel klick än de som ligger högst upp. Att betala mycket för att ligga högst behöver alltså inte innebära att du får mer tillbaka i form av konvertering.
 5. Mät, testa och testa igen!
  Ovanstående är generella tips och kommer säkerligen inte passa för alla Adwords-annonsörer. Det kanske är så att man inte ens är ute efter en hög konvertering utan bara vill ha bästa synlighet för att bygga varumärke. Men oavsett så är det viktigaste för att veta vad som fungerar att mäta dina olika kampanjer, göra förändringar och mäta igen. Det finns ingen hemlig ingrediens som kommer fungera för evigt varför Adwords och annan sökmotormarknadsföring handlar om att hela tiden förändra för att förbättras. Den uppkopplade befolkningen ändrar ständigt beteende och lär sig, vilket man måste ha i åtanke när man utformar sin Adwords-strategi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *