Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur målar man om ett rum

När man målar om ett rum behövs det såväl förarbete innan målningen som efterarbete. Det är viktigt att man lägger lika mycket energi på dessa delar som på målningen om man vill uppnå ett bra och bestående resultat.

Innan man börjar behöver väggarna i rummet förbehandlas. Det gör man genom att slipa dessa och spackla i håligheter. Om det finns tapetskarvar behöver man slipa ned dessa så att ytan blir jämn och slät. Tvätta därefter väggen noga med målarsoda så att inte fett eller andra föroreningar tränger igenom efter att man har målat.

När väggen är klar för målning behöver man täcka in för att skydda lister, golv med mera. Det finns speciellt golvpapper man kan köpa som man lägger på golvet. Använd därefter maskeringstejp på golvlister, fönsterkarmar, dörrfoder och andra detaljer som man inte vill ska få färg på sig. Plocka bort strömbrytare med mera som sitter på väggen.

Efter att man har täckt in det man vill skydda så kan man börja måla väggarna i rummet. Det gör man genom att först måla hörnen och kanterna mot golv och tak med en pensel. Använd därefter en roller för att måla väggytorna. För ett bra resultat ska väggarna målas två gånger, låt färgen torka helt efter första målningen innan andra målningen.

Efter att man har målat väggarna så låter man färgen torka helt innan man tar bort golvpapper och tejp, detta för att minimera risken att den blöta färgen ska hamna på lister med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *