Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man en app

Att göra en app för Iphone eller mobiltelefoner med operativsystemet Android är både enkelt och svårt. Att göra själva appen är ganska enkelt då det finns gott om verktyg att ladda ned eller som man kan använda sig av direkt på Internet för att utveckla sin app. Det svåra ligger snarare i planeringen av sin app då framgångarna för att lyckas med sin app ligger i hur väl den tas emot på marknaden.

Det finns mängder med verktyg för att skapa appar, några av dessa är:

 • InstApp – Detta är ett gratis verktyg där du bygger din APP online. Funkar till såväl Android som IOS.

Innan man börjar utveckla sin app bör man tänka på följande saker

 1. Vad ska appen göra och varför skulle en sådan app vara attraktiv på marknaden. Innan man beslutar sig för att gå vidare med sin utveckling är det viktigt att man dels funderar igenom men även gör en undersökning som kan ge information om det finns något intresse för den app som man vill utveckla.
 2. Kontrollera om den app som man vill utveckla redan finns på någon av app-marknaderna eller sök på nätet för att se om det finns någon som redan har utvecklat något liknande.
 3. Har man kommit så långt att det är klarlagt att appen inte redan finns i någon form och att det skulle finnas ett intresse för den app man utvecklar så behöver man skissa på dels hur appen ska fungera och dels med vilken design som den ska presenteras.
 4. När man utvecklar en app ska man satsa på nyttig funktionalitet före häftiga effekter. Appen ska täcka det behov som användaren önskar och det är viktigare än att den innehåller fräna funktioner.
 5. Eftersom appen presenteras i ett litet fönster på mobilen så är det viktigt att inte funktionaliteten störs av designen. En bra app har en stilfull men lågmäld design som på ett bra sätt förpackar in de funktioner som appen har.
 6. När appen är klar är det dags att testa den, detta bör man göra själv i flera omgångar men man kan även bjuda in några vänner som får prova appen med olika telefoner så att man helt säkert vet att appen fungerar så som det är tänkt.
 7. Skicka in appen till några av de marknader som finns och sätt ett rimligt pris som står i paritet till den nytta som appen ger användarna.
 8. För att hitta köpare av appen så krävs att man aktivt marknadsför den. Detta kan man göra på Internet eller genom nätverk med vänner.

(6) Comments

  • Pelle, appmakr.com , developer.android.com (för android) IOS kostar cash om du ska ha det bästa.. ligger runt 600 om året

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *