Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur trycker man sin egen t-shirt

Att göra egna tryck på t-shirt är både roligt och ger möjligheter till unika tryck. För att trycka sina egna t-shirts behöver man ha en bläckstråleskrivare och transferpapper. Man kan trycka både i färg och i svartvitt.

Till att börja med behöver man skapa ett motiv som man vill trycka, det kan vara text, en bild som man själv har gjort eller ett fotografi som man har tagit. Det är viktigt att man ser till att texten är lagom stor och att den är skarp så att det blir tydlig på tröjan.

Prova därefter att skriva ut motiven eller texten på ett vanligt vitt papper så att det går att kontrollera att motivet har rätt storlek.

När man är nöjd med testutskrifterna så sätter man in transferpapperet i skrivaren och skriver därefter ut sitt motiv. Tänk på att vissa transferpapper kräver att man skriver ut motivet spegelvänt. Denna inställning hittar man på dialogrutan för utskrifter och sedan egenskaper. Kontrollera med säljaren av transferpapperet om det krävs speciella inställningar för utskriften.

Efter att utskriften är klar behöver den torka ordentligt så vänta cirka 5 till 10 minuter tills utskriften är helt torr.

Klipp sedan ut motivet som ska tryckas så nära kanterna det är möjligt, det bästa är att först klippa ut motivet med lite säkerhetsmarginal med hjälp av en sax och sedan använda ett rakblad för att skära bort resten av kanterna så att det bara återstår en kant på cirka 1-2 millimeter runt motivet. Det är viktigt att det inte är för stora kanter då dessa kommer att efterlämna ett vitt avtryck på tröjan.

Lägg sedan en handuk på köksbordet och placera därefter t-shirten väl utsträckt ovanpå handduken. Värm upp strykjärnet och lägg därefter på transferpapperet med motivet på den plats på tröjan där du önskar få det tryckt. Håll papperet på plats med ena handen och börja stryka med den andra så att det inte glider i väg och förstör trycket. Stryk över hela papperet under ett par minuter, var extra noggrann vid kanterna, och låt därefter trycket få svalna helt. Dra sedan försiktigt bort papperet och motivet har blivit tryckt till tröjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *