Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man läsare till sin blogg

Hur får man läsare till sin blogg

När man väl har skapat sin blogg så vill man förstås att besökare ska hitta fram till den så att de kan ta del av det man skriver på bloggen.

Först och främst så är det A och O att det man skriver på bloggen är intressant, tydligt och lättläst så att ämnena intresserar besökare. Ingen besöker en blogg som inte har någon intressant information eller som inte uppdateras.

Att registrera sin blogg i sökmotorer kan hjälpa, även om de större bloggföretagen regelbundet söks igenom av de större sökmotorerna. Men genom att registrera den själv kan man ange egen titel och på vissa sökmotorer även egna nyckelord.

Att skaffa en egen domän kan underlätta för besökare som man känner att hitta fram till bloggen. Domännamnet bör registreras i sitt eget namn eller utifrån det man bloggar om.

Ett annat bra tips är att man skriver kommentarer hos andra bloggare och där hänvisar till sin egen blogg. Det är förstås viktigt att det man skriver i sina kommentarer är av relevans så att dessa inlägg inte tas för reklam och raderas.

Man kan även byta länkar med andra bloggare vilket innebär att man lägger upp en bloggarens länk på sin egen blogg och i gengäld får man en länk tillbaka från den andra bloggaren.

Man ska heller inte glömma bort att marknadsföra sin blogg varje gång man skickar ett e-postmeddelande genom att skriva adressen till bloggen och likaså om man presenterar sig på olika forum eller på något socialt nätverk på Internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *