Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur spelar man Poker

Hur man spelar Poker

Poker är en av de spel på nätet som är överlägset mest populärt och spelas i olika former på flertalet pokerrum som finns på nätet. Det mest populära pokerspelet är Texas hold em vilket är en pokervariant som är ganska lätt att lära sig.

För att spela poker på nätet behöver man registrera sig hon någon av de företag som erbjuder pokerrum på nätet. Det finns ett flertal men hos de större kan man spela även med låtsaspengar vilket är bra för nybörjare som vill lära sig hur poker fungerar utan att riskera att förlora pengar.

Ett exempel på pokerrum med låtsaspengar är Pokerstar.

Att spela Texas hold em är ganska enkelt. Man är mellan 2-9 deltagare vid bordet och varje deltagare får två stycken dolda kort, som bara respektive deltagare kan se själv.

Med utgångspunkt från dessa kort gör man sina satsningar till potten, som sedan vinns av den som har bäst kort. Om man inte har speciellt bra utgångskort kan man lägga sig och behöver då inte satsa mer pengar.

När satsningen är gjord lägger croupiern, den som delar ut korten, upp öppna kort på bordet. Croupiern börjar med att lägga upp tre öppna kort, som alla kan se.

Med de två dolda kort man har på handen och de öppna korten som finns på bordet ska man nu försöka att bilda vinstgivande händer som par, stege, färg eller andra varianter.

Innan man går vidare får alla en chans att satsa, vilket höjer potten, eller lägga sig om man inte tror på sina kort.

Därefter lägger croupiern upp ytterligare ett öppet kort och alla kan nu på nytt försöka bilda vinnande händer med de 4 korten på bordet och de två kort man har på hand. Alla får åter igen en ny chans att satsa till potten, eller lägga sig, och croupiern lägger därefter ut det sista öppna kortet.

Om man nu kan bilda en bra hand med de 5 öppna korten på bordet och de två dolda korten man har kan man fortsätta att satsa eller delta.

Ofta räcker det med att man har ett par eller triss för att ha chans att vinna potten, men ligger det exempelvis 3 hjärter på borde och man själv inte har 2 hjärter på handen så bör man inte spela speciellt stort om man bara har ett par.

Vinnaren av potten är den som har den hand som har högst värde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.