Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur prutar man

Man som ska pruta

Att pruta är en självklarhet men det gör sig bäst på marknader eller vid köp av begagnade varor, även om det ibland fungerar i varuhus eller hos handlare.

Ju mer man ska köpa desto enklare och mer kan man pruta. Om man är ute efter två varor eller fler är det alltid enklare att försöka pruta på priset på den andra varan. Köper man någonting som är lite mer kostsammare är det vanligt att man kan prata till sig andra varor att ingå i priset eller få dessa varor mot kraftigt reducerat pris. Exempelvis om man köper en säng så kan man ofta köpa till en bäddmadrass till ett mycket bra pris.

När man prutar på en vara så är det några saker man behöver tänka på, först får man inte visa ett för stort intresse för varan utan istället framstå som tveksam till köpet för att visa att det krävs någonting för att man ska slå till och köpa.

Det är alltid bra att lägga över bollen till säljaren först genom att säga att varan är lite dyr och då få säljaren att först pruta på priset.

När man köper på marknader är det inte ovanligt att man kan pruta ned priset till hälften av vad det ursprungliga var. Man ska dock inte börja med att ge skambud utan sakta förmå säljaren att sänka priset innan man kommer med sitt slutbud.

Ofta är det enklare att försöka få någonting extra att ingå i köpet, exempelvis om man köper två t-shirt är det ofta mer värt att försöka få en tredje att ingå i priset istället för att pruta på de två man köper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.