Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur hittar man traditionella helgdagar eller högtider utomlands

Diwali-godis

Även om vi har en del speciella helgdagar i Sverige som bland annat valborgsmässoafton, midsommar och jul så finns det en hel del spännande helgdagar eller högtider som firas som man kan hitta i andra länder som ger en stor behållning och upplevelse.

Om man ska resa till ett land som har uppmärksammade helgdagar eller högtider kan man försöka förlägga sin semester under den tiden så att man får uppleva hur andra länder firar vissa helgdagar och högtider. Nedan följer exempel på några högtider som firas runt om i världen men varje land har sina egna högtider och helgdagar som kan vara väl värda ett besök.

Traditionella helgdagar och högtider utomlands

  • I Indien firar man under fem dagar högtiden Diwaliv. Det är en ljusfestival där man över hela landet har uppvisning i olika ljusshower, där befolkningen sätter ljus i och runt sina bostäder och hela landet flödar i levande ljus i olika skepnader.

    Festivalen pågår i fem dagar och är en av Indiens största och mest populäraste festival. Festivalen går av stapeln vid månadsskiftet oktober-november. Diwaliv firar man till minnet över de godas vinst över de onda. Som i alla kulturer är maten en viktig del av firandet (bilden).

  • I mitten på april firas det thailändska nyåret i Thailand. Det thailändska nyåret går under namnet Songkran och pågår under 4 dagar, vilket även är helgdagar. Under dessa fyra dagar samlas familjer och vänner i stora grupper för att fira. Under dagtid så kastar man vatten på varandra och på fordon, oftast i olika färger.

    Att kasta vatten innebär att man önskar den man träffar lycka och välmående. Efter detta gigantiska vattenkrig så finns det mängder av koncerter och festivaler runt om i landet under fyra dagar. Det thailändska nyåret är en fantastisk upplevelse som innebär glädje, festyra och fyrverkerier i fyra dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.