Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man aktier

Hur köper jag aktier?

Att investera i aktier kan vara ett bra sätt att få sina sparpengar att växa fortare på kort sikt än vad man kan uppnå genom traditionellt sparande.

Genom att man själv kan välja ut sina aktieposter och sprida riskerna i flera olika företag så har man en bättre kontroll över sina aktieinvesteringar.

När man vill köpa aktier krävs att man har en så kallat aktiedepå. Man kan antingen öppna ett VP-konto hos sin bank eller så kan man öppna en aktiedepå hos en aktiemäklare.

Eftersom banker ofta tar betydligt högre avgifter i samband med köp och försäljning så rekommenderas att man öppnar en aktiedepå hos någon av de större aktiemäklarna som finns på Internet. Här kan man sedan sköta allt själv från sin egen dator och direkt över Internet i realtid.

När man öppnat sin aktiedepå så överför man pengar från sitt bankkonto till denna depå och därefter kan man påbörja handeln med aktier. De flesta större aktiemäklarna har tips och råd som de delar med sig av som gör att man snabbt kommer igång med sina aktieköp.

När man handlar med aktier så brukar man fördela köpen genom att köpa aktier på lång eller kort sikt. Är det kortsiktiga köp så är det viktigt att man har lite kunskap och kan sätta av tid för att bevaka sina aktier.

För aktier som man köper på lång sikt, kanske flera år, så gör man oftast köpen i stora och trygga företag som på sikt kan ge en bra avkastning som åtminstone är högre än vanlig sparränta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *