Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur laddar man ner filer anonymt genom BitTorrent

Att ladda ner filer går oftast snabbt och enkelt genom att använda torrent-tekniken. Det kan handla om alltifrån filmer, musik till program och dokument. Men det är inte alltid som man vill skylta med sin IP-adress när man laddar ner. För det är vad man gör när man laddar ner via torrent-tekniken. För varje del som du laddar ner så kommer du även dela denna, om en annan användare går in och ser vilka som delar filen kommer denne användare se att ditt IP delar ut filen.

För att dölja ditt kan du göra något av följande:

  • Använda VPN – Om du använder en VPN-tjänst så går all din trafik genom en annan server vilket innebär att det inte är ditt IP som kommer synas utan någon annans (de som du köper VPN-tjänsten av).
  • Använda en proxy server – som är specifik för torrentklienter. Men denna kommer ditt IP att döljas och inte vara tillgänglig för leechers.
  • Använda Anomos – Anomos är ett protokoll som krypterar BitTorrent-trafiken i båda ändar och ändrar samtidigt vägen för paketen som skickas. Denna teknik gör att man kan ladda ner anonymt. Det är dock inte så många klienter (nedladdningsprogram) som stödjer detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *