Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man presskaffe?

Presskaffe

Att göra en kopp kaffe är enkelt, att göra en god kopp kaffe är dock desto mer komplicerad.

Genom att använda presskaffe kan man få väldigt gott kaffe på ett enkelt sätt med enkla tillbehör då du endast behöver själva kaffet och varmt vatten.

Bäst presskaffe får du om du maler kaffet från bönor du köpt. Det blir extra färskt och smakrikt på detta sätt.

  1. Slå i kaffet i presskannan. Använd cirka ett mått per kopp kaffe som du ska använda. Om du använder nymalet kaffe är det viktigt att du slår i det relativt snabbt för att inte förlora smaken och aromen.
  2. När du har slagit i kaffet i presskannan häller du i det förkokade vattnet direkt på kaffe. Du häller vattnet i en stabil stråle längre hela presskannans botten så att allt kaffe blandas ut ordentligt med vattnet.
  3. Slå inte i för mycket vatten. Tänk på att själva filtret också måste få plats i kannan och du vill inte ha en enda sörja liggandes på bordet.
  4. Använd en sked för att blanda runt lite försiktigt i kannan så att kaffet blandas ordentligt med vattnet.
  5. Sätt på filtret ovanpå kannan. Nu ska kaffet ha legat i presskannan några minuter beroende på hur stor presskanna du använder.
  6. Nu är det tid att börja pressa kaffet så att filtret tar hand om det och pressar det mot botten. Ta ett stadigt grepp om knoppen på filtret och börja pressa i en kontrollerad rörelse där du alltid håller filtrets handtag rakt så att inget av kaffesumpet smiter igenom filtret.
  7. När du har pressat till botten är det dags att hälla upp kaffet. När du häller upp kaffe från en presskanna är det bra om du håller i knoppen så att filtret är fixerat på botten och du slipper något sump i kaffet.
  8. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *