Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur trimmar man en tändare

Efter att man har använt en tändare en tid brukar lågan bli sämre och trots att man ökar lågan med hjälp av reglaget så kommer den aldrig att bli lika skarp som den var när man köpte den. Man kan åtgärda detta genom att trimma tändare och på så sätt få den att leva längre.

  •  Ta bort tändarens metallhuv, enklast är att böja ut sidorna lite med naglarna och sedan dra huven bakåt tills den lossnar helt.
  • Lyft därefter reglaget så att den hamnar ovanför drevet och dra den till vänster. Sätt sedan ned reglaget och dra den åter till höger, men denna gång tillsammans med drevet. Gör om samma sak igen och dra den sedan tillbaka tillsammans med drevet.
  • Sluta med att åter igen dra upp reglaget över drevet och för den längst till vänster och sätt sedan ned reglaget så att det sitter ordentligt på drevet och stoppa där.
  • Testa tändaren så att den fungerar som dem ska och att den inte kastar eldbollar omkring sig som beror på att den får för mycket gas för i så fall behöver man reglera tillbaka något så att det blir en klar låga.
  • Sätt därefter på huven igen genom att trycka tillbaka den över tändaren. Tryck till på kanterna så att de fäster ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *