Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur väljer man barnvagn

Innan man köper en barnvagn bör man fundera igenom vilken typ av barnvagn man vill ha och behöver. Det finns liggvagnar, sittvagnar, sulkyn och kombivagnar. En liggvagn är främst för nyfödda barn som de kan använda fram till barnet kan sitta. När barnet kan sitta är det lämpligare att välja en sittvagn istället som det går att fälla ned ryggen på så att barnet även kan sova i vagnen. Om man väljer en kombivagn så kan den användas både som liggvagn och sedan monteras om och även användas som en sittvagn.

Sulkyn är främst en vagn som passar för kortare promenader eller när man ska resa. En sulky är inte bekväm att sitta i längre stunder men den tar liten plats i bilen eller på flyget vilket gör att det är en bra vagn att ha med sig på resan. En sulky kan även användas när barnet blir lite äldre och finnas med om barnet blir för trött för att gå själv.

Det finns en uppsjö av olika modeller och tillverkare av barnvagnar och det är bra om man kan söka information om barnvagnen man behöver innan man besöker affären. Det finns en hel del tester och omdömen om barnvagnar på Internet eller i tidningar. Här får man dels veta vilken kvalité en barnvagn har och hur säkerheten och hållbarheten är. Att köpa en billig barnvagn kan inskränka på säkerheten eller hållbarheten vilket kan straffa sig i längden samtidigt som det inte är nödvändigtvis de dyraste barnvagnarna som är bäst.

Innan man slutligen genomför köpet bör man testa barnvagnen i butiken, med och utan barn. Fungerar fjädringen bra, känns konstruktionen stabilt och har handtaget rätt höjd för den som ska dra vagnen. Man bör även kontrollera om det finns detaljer som barnet kan göra sig illa på, dels när den ligger i vagnen men även när man lägger ned och tar upp barnet.

Slutligen kontrollerar man om barnvagnen har ett bra solskydd och om det ingår regnskydd eller andra tillbehör. Färgen är också viktig då färgen på en barnvagn oftast följer ett mode. Det innebär att när det är dags att sälja barnvagnen på andrahandsmarknaden så kan det vara svårare att sälja den om färgen är helt ute. Försök i så fall att välja en vagn med en neutral färg, som dessutom passar både pojkar och flickor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *