Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man en reseblogg?

Reseblogg

Det finns ingenting som är så spännande att läsa som en reselogg. Att ta del av vänners men även okändas reseskildringar är en stor upplevelse som även kan ge tips och råd till platser som man bör upptäcka men även platser som man bör undvika.

För de flesta är dock en reselogg något som man skriver för att samla ihop minnen och erfarenheter som man sedan kan dela med familjen och släkten.

Idag för de flesta en reselogg på nätet. Det finns massor av resedagböcker där man kan skriva texter och ladda upp bilder från sina resor.

Många av dessa resedagböcker accepterar även att man laddar upp bilder direkt från sin mobiltelefon, i samband med att man tar den, vilket gör att många personer kan följa ens upplevelser nästa i realtid.

Så här för man en reselogg

  • När man har en reselogg som man har delat med sina vänner är det viktigt att man uppdaterar reseloggen. Man bör skriva i den varje dag eller uppdatera den senast dagen efter man har varit med om en upplevelse, annars faller syftet med att föra en reselogg.
  • När man skriver i reseloggen så är det bra om man berättar om de upplevelser som man har varit med om den aktuella dagen. Man skriver även om de sevärdheter man har sett, händelser som kan vara intressant för läsarna att ta del av och allmänt om hur upplevt dagen. Texterna behöver inte vara långa men det är bra om de är beskrivande så att läsarna kan leva sig in i vad som har skett.
  • Bilder är mycket viktiga på en reselogg. Om man vill att besökarna ska förstå texten till fullo och även kunna förstå och uppleva det man skriver om så är det viktigt att man även lägger upp bilder på de sevärdheter, upplevelser och händelser som man varit med om.
  • Det är bra att man på sin reselogg talar om var man befinner sig, framförallt om man besöker flera olika resmål, men även talar om vad man planerar att göra på resan så läsarna ser att det händer saker hela tiden. Det är även viktigt för en själv när man senare i framtiden läser reseloggen för att återuppleva reseminnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *