Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur trimmar man en moped

Det finns olika sätt att trimma en moped på, bland annat finns färdiga trimpaket att köpa som är avsedda för specifika modeller. Dessa paket innehåller ofta cylinder, kolv, förgasare och luftfilter. Man kan dock trimma sin moped på egen hand med små enkla justeringar, det kräver dock att man har kunskap i hur man demonterar och återmonterar cylinder, kolv och andra delar som man tänker modifiera.

Att jacka kolven kan ge mopeden en litet lyft. Detta gör man genom att demontera ur kolven och därefter så filar man ett rundformat jack i kolven från kanten och cirka en centimeter upp, på den sida av kolven som är mot insuget i cylindern. Detta ger mopeden en extra kick när man kör den på högre varv.

Man kan även plana topplocket och för detta behöver man ha tillgång till en svarv. Därefter så planar man ned toppen vilket gör att man får högre kompression i cylindern, men man måste vara försiktigt så att man inte planar den för mycket så att kolven slår i tändstiftet. Det finns bra beskrivningar på nätet över olika metoder som man kan använda sig av för att plana toppen.

För att få ut ytterligare effekt ur motorn kan man borra upp insugningsröret och förgasaren. Dessa är ofta underdimensionerade och i vissa fall pluggade. Genom att borra upp dessa med några millimeter i omkrets så ökar man bränsletillförseln till motorn vilket gör att motorn ökar i effekt. Det finns även färdiga trimdelar att köpa som bland annat förgasare och insug.

För att ytterligare förstärka effekten så behöver man komplettera sin trimning med att ställa om tändningen och byta luftfiltret. Vill man få ut ytterligare kraft ur sin trimning är det vettigt att köpa till en effektljuddämpare och att dreva om mopeden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *