Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur spelar man Keno

Keno är ett mycket populärt spel som i grunden liknar vanlig bingo. Precis som i bingo och även lotto så är det slumpen som avgör de vinnande numren och man kan därmed inte spela Keno genom taktiska drag eller på erfarenhetsmässiga grunder. I praktiken kan samma nummer komma upp två dragningar i rad så många som spelar Keno har valt ut sina turnummer och använder samma nummer i varje spel, även efter att de har vunnit.

Keno har en spelbricka som består av 70 nummer och av dessa 70 nummer så väljer man ut mellan 1 till 11 nummer. För varje nummer man väljer ut så ökar insatsen samtidigt som vinsten ökar vilket även betyder att desto färre nummer man väljer desto lägre blir vinsten.

Detta innebär att man kan spela smått genom att välja få nummer och vinna ofta, men då till små vinster, eller spela stort genom att välja många nummer och då få sämre vinstchans men en högre vinst om man vinner.

Vid varje dragning så drar spelbolaget 20 stycken nummer. Vinner gör den som har prickat in sina nummer bland de 20 dragna numren. Om man satsar bara på ett nummer så har man 28 % chans att vinna, desto fler nummer desto mindre vinstchans.

Man kan spela Keno hos ett spelombud eller direkt på Internet hos Svenska Spel. Keno kan man spela varje dag och dragning sker varje kväll. Det finns även ett flertal spelbolag på Internet som erbjuder liknande spel som Keno och i olika varianter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *