Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur man njuter av sin sommarsemester

Hur njuter du av sin sommarsemester

Varje år inträffar det oundvikliga för alla som arbetar, det blir dags för semester. Även om alla mer eller mindre frivilligt har förlagt sin semester under sommaren så går det ändå inte att komma ifrån att början på semestern blir en chock för vissa.

För många tar det lång tid att varva ned då semestern inleds vilket gör att man tappar många dagar av semester.

Ofta beror det på att man inte har planerat vad man ska göra under semester men även för att många fortfarande är uppe i varv då de har arbetat extra hårt inför semestern för att bli klara med de arbeten som de har.

Semester är en av årets viktigaste period som man egentligen bör använda för att varva ned, ladda batterierna och obegränsat ägna sig åt sig själv och familjen. Nedan följer några förslag på hur man kan njuta av sin sommarsemester.

Njuta av sin sommarsemester

  • Det bästa man kan göra är att göra en rivstart på sin semester. Det innebär inte att man direkt kastar sig iväg in i något projekt eller på någon resa utan snarare att man beslutsamt bestämmer sig för att nu är det semester och därmed så kopplar man bort allt och alla som inte omfattas av ens semester.
  • Även om många inte kan koppla bort sig helt från mobiler eller Internet så kan man utan problem begränsa det. Att inte alltid vara tillgänglig när ens kollegor söker en är en bra start på semestern. Meddela personer som har behov av att nå en att man lyssnar av mobilsvar och läser sina e-postmeddelanden en gång per dygn.
  • Undvik Internet i den mån det går under semestern. Att sitta på stranden eller i trädgården för att surfa eller arbeta under semestern tar på krafterna och även fokus från den viktiga uppgiften att vila, njuta, koppla av och ladda batterierna.
  • För att inte tappa fart på semestern så är det bra om man i god tid innan semester planerar vad man ska göra under semestern.  Man kanske har något projekt på huset eller tomten som ska göras, en båtutflykt, släkt att besöka eller en resa man vill göra. Det är bra om man har en viss planering så det finns tid för att koppla av och vara med familjen så att man inte stressar sönder semestern med massa projekt.
  • Förstör inte halva semestern med att första veckan fortsätta att överlämna arbeten till kollegor och sista veckan påbörja kommunikationen med kollegorna för att sätta sig in i arbetet inför semesterns slut. Se till att det finns tid så att överlämning av arbetsuppgifter är helt klart inför semestern och att du har tid att börja dina första arbetsdagar med att uppdatera dig på arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.