Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur blir man smal fort

Att gå ner i vikt handlar i mångt och mycket om att göra av med energi än vad man stoppar i sig. Det finns två sätt att att åstadkomma detta och det är att antingen begränsa matintaget eller att öka energiåtgången genom att utföra någon form av aktivitet. 

Den mest hälsosamma metoden för att gå ner i vikt och bli smal fort är att kombinera ett begränsat energiintag tillsammans med en ökad aktivitet. Det kan vara svårt rent psykiskt att hålla sig på en bra nivå eftersom en ökad energinivå ofta innebär att man känner en ökad hunger. Därför krävs det att man planerar sitt energiintag relativt noggrant och behåller det på ungefär samma nivå hela tiden. Annars kan det lätt bli så att man äter när man känner sig hungrig och risken blir då stor att det blir svårt att uppnå någon viktminskning.

Att bli smal fort är inte hälsosamt för kroppen eftersom det innebär ett kraftigt reducerat matintag. Så kallade VLCD (Very Low Calorie Diet) ger en snabb viktnedgång men är något som ska övervakas av läkare och endast användas under en väldigt begränsad tidsperiod för att bli av med den värsta övervikten. En sådan diet innehåller, som namnet antyder, bara en bråkdel av den energi som en normal vuxen brukar äta vilket gör att man rasar i vikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *