Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man ett förhållande att hålla

Det finns inga patenterade lösningar över hur man ska bete sig för att lyckas hålla ihop ett förhållande och med tanke på att cirka 50 % av alla par som gifter sig skiljer sig, enligt ett flertal undersökningar, visar detta på att det inte är så enkelt att hålla ihop ett förhållande för evigt.

Egentligen borde det gå att få ett förhållande att hålla genom att se över varför folk skiljer sig och undvika alla dessa händelser, men tyvärr är det inte så enkelt då skälen till att man skiljer sig, som otrohet, avsaknaden av kärlek med mera bottnar i djupare orsaker.

Det finns dock några saker man kan tänka på i sitt förhållande vilket åtminstone ger förhållandet en bra grund att stå på, nedan följer några tips.

–          Ett förhållande behöver ha konflikter, inga jättegräl eller bråk, utan snarare att det behöver finnas meningsskiljaktigheter som får förhållandet att hela tiden utvecklas så att inte tristess uppstår.

–          Man måste kunna lita på och ha förtroende för varandra. Lögner eller misstroende leder ofta till svårutredda gräl som får förhållandens grund att spricka, vilket är svårt att reparera.

–          Även om man har olika åsikter så ska man stödja varandra ändå, trots att man tycker olika så betyder inte det att någon har mer fel eller mer rätt än den andra.

–          Stress, arbete och ekonomi får inte gå ut över förhållandet. Det är viktigt att man är öppen och att man tillsammans diskuterar igenom dessa saker så att inte detta ligger och gnager och slutar med en explosion.

–          Frihet är A och O i ett förhållande, det betyder inte att alla vill utnyttja sin frihet bara att den finns där om man vill göra det. I ett förhållande har man frihet under eget ansvar vilket innebär att man själv vet hur långt man kan driva sin frihet innan det leder till problem i ett förhållande.

–          Uppmuntran och kvalitetstid tillsammans är viktigt så att båda parterna känner sig betydelsefulla.

–          Kompisar, familj, arbete eller fritidsintressen är aldrig viktigare än ens partner. Om någon av dessa saker tar för mycket tid, energi eller kraft så är det viktigt att man prioriterar så man inte glömmer bort sin partner. Det är också viktigt att även partnern respektera ens frihet, men allt i ett förhållande måste ske med måtta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *