Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort röklukt

 

Röklukt som har satt sig i en bostad, bil eller i textiler kan vara mycket svårt att få bort. Oavsett om man skurar med olika medel eller vädrar så kan röklukten sitta kvar i flera år.

Om man vill få bort röklukten från sin bostad eller i sin bil kan man ställa in en skål med ättika och låta den stå ett dygn. Ättikan drar till sig olika odörer och kan få bort röklukten från bostaden eller bilen helt. Om det finns gula fläckar som uppkommit i samband med rökningen kan man använda ett starkt rengöringsmedel för att få bort de gula fläckarna, lämpligen innan man ställer ut ättika i rummet. Om det behövs kan man återupprepa behandlingen med ättika ytterligare en gång och vädra efteråt.

För att få bort röklukt från textiler är den bästa metoden att dels tvätta textilerna med ett textilrengöringsmedel och dels ställa ut/hänga upp textilerna så att de får vädras ut ordentligt. Man kan även prova att blanda lite ättika och vatten i en blomspruta och därefter sprutar man försiktigt blandningen över textilen. Tvätta därefter rent textilen utifrån skötselråden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *